Vores kunstnere

Kit Eichler

Dansk skuespillerinde
Kit Eichler

Dansk skuespillerinde.

Hun er uddannet på Odense Teater i 1979, på hvilket teater hun siden da har medvirket i en række forestillinger, af hvilke kan nævnes Trold tæmmes, En skærsommernatsdrøm, Cabaret, West Side Story, Samfundets støtter og Helligtrekongers aften.

Hun har også været tilknyttet Det Danske Teater, Det kongelige Teater og Nørrebros Teater, med roller i forestillinger såsom Laser og pjalter, Sparekassen, Der var engang og Harry og kammertjeneren.

Hun er også kendt for at have deltaget i en række revyforestillinger, både i Cirkusrevyen, Hjørring Revyen og Sønderborg Revyen.

I tv har hun medvirket i Bryggeren og i julekalenderen Gufol mysteriet.

Hun har også lagt stemme til flere tegnefilmsserier f.eks. Kejserens nye skole.

Lars Frederik Waage

Sanger
Lars Frederik Waage

Lars Waage tog sin uddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium og Accademia di Santa Cecilia i Rom, og var herefter i 1975 – 1980 engageret ved operaen i Lübeck med gæstespil på andre tyske operahuse samt i Paris og Amsterdam.

Lars Waage har optrådt med samtlige danske symfoniorkestre, og har flere gange optrådt i radio og på TV. I 1980 – 1996 var Lars Waage fast engageret på Den Jyske Opera, og har her sunget titelrollerne i en lang række forestillinger, bl.a. Jeronimus i “Maskarade” og Marsk Stig i “Drot og Marsk”.  Han medvirkede i Den Jyske Operas internationalt anerkendte opsætninger af Wagners operaer, og sang således Wotan/Vandreren i “Nibelungens Ring” fra 1985 til 1996, Kurvenal i “Tristan og Isolde” og Amfortas i “Parsifal” i 1991.

I 1996 genopstod Den Fynske Opera med Lars Waage som kunstererisk leder, og han var ved roret her indtil 2006.

Lars Waage har fungeret som docent i sang og musikdramatik ved Det Fynske Musikkonservatorium fra midten af 80’erne til 2011 og været tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som ekstern sanglærer.

Jakob Alsgaard Bahr

Klaver
Jakob Alsgaard Bahr

Jakob Alsgaard Bahr (klaver) er uddannet i solistklassen hos prof. Anne Øland på Det Jyske Musikkonservatorium. Studier i komposition samme sted hos docent Lasse Laursen. Videre studier/kunstnerisk fordybelse i Berlin i 2008/09. Jakob vandt DJMs solistkonkurrence i foråret 2005 med efterfølgende opførelse af Griegs klaverkoncert ved konservatoriets festival RAMA, samt radiotransmission på P2 (Unge spiller klassisk). Jakob Alsgaard Bahr har modtaget Léonie Sonnings Musikfonds ungdomslegat i 2009, Alexander Stoffregens mindelegat i 2008, Pianistinde Esther Vagnings legat i 2007, Jacob Gade-fondens store legat i 2006 og J. C. Hempel Fonds rejselegat i 2005.

Jakob Bahr har som pianist været med ved Opera på Grænsen fra begyndelsen, og har f.eks. spillet til Opera Brunch og til nytårskoncerter. Jakob underviser i dag på Det Jyske Musikkonservatorium og spiller desuden lied-koncerter med Stine Elbæk og kammerkoncerter

Jakob Vad

Barytonen
Jakob Vad

Barytonen Jakob Vad er uddannet på Operaakademiet i København i 2012 med videre studier på Madrid Opera Studio i 2014.

Jakob arbejder sammen med alle de største teatre i Danmark. Han har sunget flere roller på Det Kongelige Teater – senest Jægeren Jan i teatrets opsætning af børneoperaen ”Feen i Åen” i 2017. Jakob sang Mephistopheles i ”Faust” og Brétigny i ”Manon” ved Copenhagen Opera Festival og blev samme år tildelt prisen som årets unge operatalent.

Jakob har også en betydelig karriere i udlandet med roller som Guglielmo i ”Cosi fan Tutte” og Figaro i ”Figaros Bryllup” på Hamburger Kammeroper, titelrollen Don Giovanni i ”Don Giovanni” i Bonn, Papageno i ”Tryllefløjten” på Cuenca Opera i Spanien og rollen som Albert i ”Werther” af Massenet ved Irkutsk Opera Festival i Rusland.

Selvom Jakob Vad hovedsageligt har sit virke indenfor opera og oratorier, har han altid haft en forkærlighed for sange (lieder). I 2015 startede han og pianisten Elisabeth Holmegaard Nielsen et samarbejde omkring sange og lieder og turnerede i lande som Østrig, Slovakiet og Ukraine med et program med musik af Carl Nielsen. I 2016/2017 fortsatte duoen successen med en koncertrække med Schuberts ”Winterreise”.

Jakob er I løbet af sin uddannelse og i sit professionelle virke blevet belønnet med legater og priser, deriblandt den prestigefyldte Richard Wagner Stipendium til Festspillene I Bayreuth og Van Hauns Pris – en af de mest betydelige priser til unge kunstnere i Danmark.

Stine Elbæk

Sanger
Stine Elbæk

Stine Elbæk er medstifter af Opera på Grænsen og har optrådt en række steder i det sønderjyske i den forbindelse.

Her har hun bl.a sunget med Sønderjyllands Symfoniorkester på den store udendørs scene i Tinglev, i Tinglev Byskov, på Folkehjem i Aabenraa, med SMUK i Haderslev og meget mere.  Hun er sammen med sopran Iben Silberg dukket op på uventede steder som Lagkagehuset, Burger King, Tinglev Svømmebad, Grænsehandlen i Tyskland og Super Brugsen i de såkaldte ‘Guerilla Opera Attacs.’

Desuden er Stine en dedikeret sangpædagog, og har sin daglige gang med sangelever i Kolding musikskole. Ved siden af sangen dyrker Stine passioneret sin nebengeschäft som violin-spillemand med dansk og svensk folkemusik og leder spillemandsorkesteret ‘Gjern Spillemænd’.

Jesper Buhl

Sanger
Jesper Buhl

Jesper Buhl er uddannet ved Det Fynske Musikkonservatorium og i New York. Han debuterede i 1992 som Don Juan i operaen “Don Juan vender hjem fra Krigen” og har siden sunget ca. 40 hovedpartier rundt omkring i verden, blandt andre Papageno, Scarpia, Fallstaff ogGeorg III. Han har også gjort sig i dyreriget og sunget både kat, kamel og sidst uglen Oktavus i “Sigurd og Operaen”

På musicalscenen har han sunget Molokov, Atlas og Javert.

Koncerter for børn ligger hans hjerte nær og han har sunget omkring 600 skolekoncerter.
Han har sunget med Odense-, Århus-, Ålborg-, Sønderjylland- Sjællands- og DR Symfoniorkestret.

Jesper Buhl er en meget brugt foredragsholder og debattør.

I 2007 blev Jesper Buhl chef for Den Fynske Opera og har slået et stort slag for ny dansk musikdramatik.  For sin indsats med Den Fynske Opera har han modtaget en lang række priser, f.eks. Dansk Komponistforenings musikpris.

Jesper Buhl optræder tit med sin kone, med et program de kalder: Fra Mozart til Tom Jones.

Julia Tabakova

Klaver
Julia Tabakova

Julia Tabakova (klaver) er født og opvokset i Ukraine, og uddannet på konservatoriet i Kiev. Hun kom til Danmark i 2005 for at studere på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede fra solistklassen i 2008. Udover hendes solistkarriere arbejder ofte som operaakkompagnetør, blandt andet for Den Jyske Opera. Derudover udgør hun den ene halvdel af fløjte og klaverduoen ‘Duo Zielkova’.

Iben Silberg

Sopran
Iben Silberg

Sopranen Iben Silberg afsluttede i maj 2012 sin uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole som elev af Lars Waage, Bodil Øland og Kirsten Buhl Møller med sideløbende sangcoaching hos pianisten Ulrich Stærk. Herefter blev hun optaget i Solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun debuterede i november 2014. Her er Iben blevet undervist af docent i klassisk sang, Bodil Øland og repetitør, Søren Rastogi.

Iben er en ofte brugt koncertsolist, senest i Brahms Requiem med Fredericia Byorkester. Før det har har hun bl.a. sunget Mozarts Requiem med Aarhus Symfoniorkester og sunget partiet Poussette i operaen Manon på Copenhagen Opera Festival med blandt andre Patricia Petibon. Hun har ligeledes sunget solistpartierne i Fynsk Forår, Händels Messias og Mendelssohns Hör mein bitten med Kor72, Vejle Symfoniorkester og Fredericia Byorkester.

Ved siden af sit solistiske arbejde er Iben ansat som 2. sopran i DR Koncertkoret og derudover er hun ansat som sanger ved Københavns Domkirke, Vor Frue.

Jens Christian Tvilum

Tenor
Jens Christian Tvilum

Tenoren, Jens Christian Tvilum, har været ansat som operasolist på Det Kongelige Teater siden 2014. Han har her haft stor succes i både komiske karakterroller og seriøse, lyriske roller og arbejdet med instruktører som Stefan Herheim og Kasper Holten.
Før sin uddannelse på Opera Akademiet i København i 2011 til 2014 studerede Jens Christian på Det Fynske Musikkonservatorium som elev af daværende docent, Lars Waage, og kgl. operasanger, Tonny Landy. På Operaakademiet fik han forstander, Anne Margrethe Dahl, som lærer, hos hvem han endnu studerer.
I 2011  modtog Jens Christian desuden Årets Reumert Talentpris for sin debut på Århus Sommeropera.

Estrid Molt Ipsen

Mezzosopranen
Estrid Molt Ipsen

Mezzosopranen Estrid Molt Ipsen er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse i 2012 hos operasanger og adjunkt Bodil Øland.

Estrid er aktiv i det professionelle musikliv og optræder som solist i mange forskellige sammenhænge fra kirkemusik til operette over lieder, cabaret og ny elektronisk musik.

Til dagligt er hun ansat i Den Jyske Operas Kor. 

Estrid har modtaget legater fra Wilhelm Hansens Fond og Augustinus Fonden og blev i 2012 tildelt Den Jyske Operas Venners Studielegat.

Sebastian Naglatzki

Basbarytonen
Sebastian Naglatzki

Basbarytonen Sebastian Naglatzki stammer fra Hannover og studerede sang ved Hochschule für Musik und Theater Hamburg hos Prof. Wolfgang Löser og Prof. Hanna Schwarz.  Efter hans debut fra solistklassen har Sebastian haft engagementer ved bl.a. Staatstheater Braunschweig, Kammeroper Schloss Rheinsberg, Oper Kiel samt Staatsoper Unter den Linden Berlin.

Basbarytonen er prisvinder i den internationale konkurrence „Verfemte Musik“, i Maritim-Wettbewerb i Timmendorfer Strand og i den internationale sangkonkurrence Kammeroper Schloss Rheinsberg 2010. Han er stipendiat hos „Yehudi Menuhin – Live Music Now“ og ”Richard-Wagner-Verband“.

Siden 2012/2013 er han et fast medlem i solistensemblet til Landestheater Neustrelitz.

Frøya Gildberg

Solist
Frøya Gildberg

Frøya Gildberg er norsk og opvokset i Flensborg. Hun afsluttede sin skolegang med studentereksamen ved det danske gymnasium Duborg Skolen i Flensborg

I juli 2007 debuterede hun så fra solistklassen på Hochschule für Musik und Theater Rostock.

Hun er uddannet hos Prof. Klaus Häger, der blandt andet synger ved Staatsoper i Berlin. Frøya har optrådt som solist i de fleste store oratorier og haft koncerter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Polen og i New York.

Sammen med pianisten Ana Miceva har hun udarbejdet et bredt koncertrepertoire, som spænder fra operaarier og operetter til lieder fra forskellige epoker med koncerter i hele Tyskland og i de nordiske lande.

Ana Miceva

Master i Lied
Ana Miceva

Ana Miceva fra Makedonien studerede klaver ved Hochschule für Musik und Theater Hamburg hos Prof. Marian Migdal og hos Prof. Stephan Imorde ved Hochschule für Musik und Theater Rostock. Endvidere har hun en master i Lied akkompagnement hos Prof. Burkhard Kehring ved HMT Hamburg.

Ana er prisvinder i den internationale konkurrence „Verfemte Musik“ og fik en 1.plads i Lied akkompagnement ved Maritim-Wettbewerb i Timmendorfer Strand. Hun er desuden stipendiat hos „Yehudi Menuhin – Live Music Now“, „Oscar und Vera Ritter Stiftung“ og „Franz Wirth-Gedächtnis-Stiftung“.

Anas store interesse gælder Lied genren, og sammen med sopranen Frøya Gildberg og basbarytonen Sebastian Naglatzki har hun dannet trio siden studietiden. Som duo og som trio rejser de tre musikere  i bl.a. hele Tyskland, Skandinavien, Makedonien og Polen for at give koncerter.

Per Jellum

Sanger

Per Jellum

Per Jellum er privatuddannet hos Bodil Gümoes og Åsa Bäverstam, (DKDM, København) samt hos  Roberta Cunningham og Neil Semer (NSVI, New York)

Han har sunget en lang række hovedroller i operettefaget, bl.a. Danilo  (Den Glade Enke), Eisenstein (Flagermusen), Piratkongen (Piraterne fra Penzance) og Leopold (Sommer i Tyrol).

Inden for operagenren har han bl.a. sunget titelpartiet i Wagners Parsifal, Den Kejserlige Kommisær (Mme Butterfly), Gontran (une Education Manchée) og Gastone (La Traviata)

Han har i en årrække været tilknyttet Det Kgl. Operakor, Malmö Operans kor og Den Jyske Operas kor.

Han er fast sanger i Det ny Tonefilmsorkester og har adskellige cd-udgivelser bag sig.

Per har optrådt med Opera på Grænsen siden kompagniets begyndelse.