“Grænsemageren” spilles i en særlig version “Grænser for venskab” på Folkehjem i Aabenraa den 5. og 6.maj 2021

Vi måtte aflyse og udsætte urpremieren på “Grænsemageren” i år i Sønderborg, Flensborg, Tønder og Haderslev. Det var selvfølgelig uheldigt, da operaen var en del af arrangementerne i forbindelse med 100 året for Genforeningen.
Der har heldigvis været god kampgejst til at finde alternativer.
Det betyder, at den samlede premiere er udsat til september 2022, hvor det kan passe ind i Sønderjyllands Symfoniorkesters arbejdsplan. De to opførelser af hele operaen finder sted i Alsion i Sønderborg.

Opførelse den 5.og 6.maj 2021 på Folkehjem, Aabenraa
Genforeningsorganisationen har tilsluttet sig, at der sker en særlig opførelse af dele af operaen i 2021 (ca.2 timers varighed). Det er naturligvis historisk spændende at få lavet en opførelse på Folkehjem, der var et centralt sted for begivenhederne. I samarbejde med Aabenraa kommune og komponist og librettist Bo Gunge m.fl. er det lykkedes at få denne opførelse på plads med titlen “Grænser for venskab” – Dramatiske scener fra “Grænsemageren”.
Det bliver en spændende forestilling med de fleste solister og hovedkræfter bag operaen, og som noget helt særligt vil den kyndige og energiske Mathias Hammer fra DR være vært og binde forestillingen sammen. Ligeledes vil historiker dr.phil Hans Schultz Hansen, der har skrevet 2 binds værket om H.P.Hanssen, sikre publikum en historisk gennemgang af forløbet op til og under afstemningen, der resulterede i genforeningen.
Der kan allerede købes billetter til de to forestillinger på Ticketmaster. Der er direkte link her fra hjemmeside under “begivenheder”.
Kunstnerne vil snarest blive omtalt her på hjemmesiden og på “Opera på Grænsens” facebookside.