Per Bach Nissen

Per Bach Nissen

Per Bach Nissen
har en betydelig international karriere. Han er født i Vejle og opvokset i Tønder og Aasiaat på Grønland og er et rigtigt “grænsebarn” med en far fra Harrislee og en mor fra Hundborg i Thy.
Per synger for tiden (2019) Dr.Bartolo i Barberen i Sevilla på Operaen i København, og for nyligt Fasolt i Rhinguldet i Müpa, Budapest(udgives på DVD i 2020), Kamillo i Beatrice Cenci ved Bregenzer Festspiele 2018 (udgivet på DVD).
Tidligere stationer har været Frankfurt Oper som Fafner i Rhinguldet og Siegfried, English National Opera i London, Komische Oper i Berlin. På Staatstheater Hannover har Per Bach Nissen været fast medlem af ensemblet i en årrække, hvor roller som Pogner i “Meistersinger”, Gremin i “Eugen Onegin”, Boris i “Lady Macbeth fra Mtsensk” og Sarastro i Tryllefløjten blev opført.
Første engagementer var på Schleswig Holsteinisches Landestheater, Theater Augsburg og Mecklenburgisches Staatstheater. Per debuterede på Royal Opera House i London som Zuniga i Carmen, en rolle han turnerede med hos Jyske Opera sidste år.
I U.S.A. har Per sunget Rocco i Beethovens Fidelio i Detroit og Osmin i Mozarts “Bortførelse…”
Per har været gæst hos Sønderjyllands Symfoniorkester flere gange såvel som hos de andre landsdelsorkestre.
Uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Trinity College i London og Royal Welsh College of Music i Cardiff, Wales.

www.perbachnissen.com

I “Grænsemageren” var Per Bach Nissen tildelt rollen som Hugo Haase, tysk soc.dem.politiker, 55 år, men har måttet melde forfald ved opførelsen i 2022.