Videoklip med udsnit fra “Grænsemageren”

“Grænsemageren” er en opera om perioden november 1918 til juli 1920, hvor den sønderjyske politiker H.P.Hanssen udfoldede alle sider af sit håndværk og sin politiske tæft, hvorved der opnåedes en folkeafstemning om en ny grænsedragning imellem Danmark og Tyskland.
I dette første korte klip fra 1.akt af operaen, aner datteren Astrid, der er operaens 2.hovedperson, at faderens projekt, i lyset af det tyske kejserriges sammenbrud i starten af november 2018, nu for første gang har en chance “ (Bo Gunge)
Astrid synges af sopranen Berit Barfred-Christensen, der har rollen som H.P.Hanssens 24 årige datter, der er journalistelev. Erik Kaltoft sidder ved flyglet i dette og de øvrige videoklip.
Optagelserne i dette og de 3 følgere videoklip er udsnit fra “Livekoncertens” optagelse af en forkortet og kommenteret opførelse af dele af operaen den 19.juni 2020 på Folkehjem i Aabenraa.

I klip nr.2 er Astrids kæreste Helge på besøg hos H.P.Hanssens kone Helene, for at høre, om Astrid måske snart er hjemme fra Berlin igen. Til gengæld vil Helene gerne høre om Helge ikke har lidt nyt til hendes avis Hejmdal. Helges soldatertjeneste ved Kongeå-grænsen, har nemlig tidligere vist sig at være en god anonym informationskilde.
Helene synges af sopranen Signe Asmussen og Anders Kampmann (tenor) har rollen som Helge.

Da Astrid endelig kommer hjem til Aabenraa igen fra Berlin, har hun mange nye ideer med sig fra sine omgivelser. De falder ikke i så god jord hos søsteren Ingeborg, som tror at det er Helge, der via sin håndværkerbaggrund udøver dårlig indflydelse.
Iben Silberg høres her i rollen som Ingeborg, der er storesøster til Astrid.

Men Astrid og Helges kærlighed er en realitet. Sammen drømmer de om et liv, der ikke skal handle om at afskære folk fra hinanden, men tværtimod om at dele gode og besværligheder ligeligt, på tværs af skel. Et projekt, der i sin konsekvens vil gå på tværs af H.P.Hanssens planer…

Billede fra prøven forud for optagelsen af videokoncerten i salen på Folkehjem i Aabenraa den 19.juni 2020. Det er Iben Silberg og Berit Barfred-Christensen, der synger duetten (klip 3) med Erik Kaltoft ved flyglet.