Opera på Grænsen opfører i 2023 en ny cabaret “nostalgi” med kendte sange

Vi har indgået en samarbejdsaftale med Sydslesvigs Forening om to opførelser af en ny “Kabaret- Nostalgi” på Flensborghus torsdag den 2.november 2023.
Men vi tror, at forestillingen også kunne være af interessere nord for landegrænsen, så vi er klar til at lave flere forestilinger- også gerne ind i 2024. Vi hører gerne fra interesserede!

“Det er en aften med fokus på danske revyviser før og efter 2.Verdenskrig i dialog med tyske populære sange, især af Kurt Weil. Vi har i Danmark højskolesangen som en særlige referenceramme, og vi har en stolt revytradition med et overflødighedshorn af fremragende sange, som er blevet folkeeje. Komponisterne Kai Normann Andersen, Emil Reesen og Bernhard Christensen er nogle alf de mest produktive revykomponister, og når de har allieret sig med gode forfattere, går deres sange op i en højere enhed. Blandt mange gode digtere er Poul Henningsen en af dem, der bringer vid, perspektiv og samfundskommentarer ind i sangene. Men ellers er humoren et gennemgående element med situationer fra dagliglivet i finurlige sproglige vendinger. Kurt Weil har i samarbejde med Bertold Brecht skabt en lang række udødelige sange, som vil være en naturlig bestanddel af programmet. Aftenen bliver i en form, hvor de to erfarne sangere fortolkere sangene i en let dramatiseret form og scenisk nærvær. Dette understreges af beskeden lyssætning og enkelte rekvisitter”

Kunstnerne på scenen er de meget anerkendte operasangere Signe Asmussen og Bo Kristian Jensen og de akkampagneres på flygel af den erfarne pianist og akkompagnatør Erik Kaltoft. Forestillingen varer 2 x 40 minutter
Der vil senere blive fortalt mere om forestillingen, kunstnerne og om billetbestilling mv.